In memoriam Karel Verboven

Met grote verbazing hebben we het droevige bericht ontvangen dat onze voormalige voorzitter Karel Verboven vrijdag 22 december op 81-jarige leeftijd overleden is.

Karel Verboven

Karel werd geboren in Veerle op 17 maart 1942 en werd na een mooie beroepsloopbaan bij Unilever streekgids in de Rupelstreek, Klein-Brabant/Scheldeland.
Hij behoorde tot de 2de lichting ‘Rivierenlanders’ met o.a. Marleen Borms, Monique Van de Vreken, Carl Buts, Gerda Cardon, Luc Van Den Abeele, wijlen Lieve de Boeck en de vorig jaar reeds overleden collega Erik Nobels. 
Karel werd ondervoorzitter toen Annemie Goris onze voorzitter was van bij de start van onze gidsenvereniging.
Na het terugtreden van Annemie als voorzitter in 2011 nam Karel de fakkel van haar over en bleef voorzitter van de Scheldelanders tot maart 2018.
Ondertussen werd Karel in 2007 stadsgids in Mechelen en in 2014 museumgids in het Bourgondisch Stadspaleis Hof van Busleyden (Mechelen).
De laatste jaren was hij zeer actief in het Kasteel Marnix van St.Aldegonde te Bornem, waar hij de Graaf met raad en daad bijstond. 

We verliezen met Karel een bekwaam, gedreven, intelligent en aimabele collega en vriend.
De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op donderdag 4 januari 2024 om 10.00u in de Heilige Maria-Magdalenakerk in Reet-Rumst

Met stille groeten,
Marc

Marc Reyniers
Voorzitter ‘Gidsenvereniging Scheldelanders vzw’